ИНФОРМАЦИЯ
Курбан чорба
Зарадвайте вашите близки с тази вкусна курбан чорба с овче месо. Тази рецепта е подходяща за Петковден.-
Подготовка
30 м -
Готвене
90 м -
Готово след
120 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се залива със студена вода и се поставя да ври на слаб огън, като се обира пяната.
СТЪПКА 2
След като поври, се слагат доматите, морковите, целината, корените от магданоза и солта. Посолява се. Яде се roреща.
Хранителни Факти
Курбан чорба
Количество за порция
Калории 378
Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g
37%
Наситени мазнини 10g
50%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 10g
Холестерол 109mg
36%
Натрий 1469mg
61%
Калий 516mg
15%
Общо въглехидрати 4g
1%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 34g
68%
Витамин A
46%
Витамин C
8%
Калции
3%
Желязо
20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.