Курбан чорба

ИНФОРМАЦИЯ

Курбан чорба

Зарадвайте вашите близки с тази вкусна курбан чорба с овче месо. Тази рецепта е подходяща за Петковден.  
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    120 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Курбан чорба
Курбан чорба

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се залива със студена вода и се поставя да ври на слаб огън, като се обира пяната.

СТЪПКА 2

След като поври, се слагат доматите, морковите, целината, корените от магданоза и солта. Посолява се. Яде се roреща.

Хранителни Факти
Курбан чорба
Количество за порция
Калории 378 Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g 37%
Наситени мазнини 10g 50%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 10g
Холестерол 109mg 36%
Натрий 1469mg 61%
Калий 516mg 15%
Общо въглехидрати 4g 1%
Фибри 1g 4%
Захари 2g
Протеин 34g 68%
Витамин A 46%
Витамин C 8%
Калции 3%
Желязо 20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button