Лютеницата на баба

ИНФОРМАЦИЯ

Лютеницата на баба

Уникално вкусна рецепта на баба за лютеница.
  • Подготовка

    60 м
  • Готвене

    120 м
  • Готово след

    180 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Лютеницата на баба
Лютеницата на баба

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Пожелание доматите се смилат или се нарязват на дребни парченца (който както обича).

СТЪПКА 2

Чушките се почистват и се нарязват на дребно или се смилат (пак пожелание).

СТЪПКА 3

Слагаме доматите в дълбок съд и ги изваряваме, докато се изпари водата. След това добавяме чушките, сол и захар на вкус, олио, колкото поеме.

СТЪПКА 4

Пържим до готовност. След това сипваме готовата лютеница в буркани, които стерилизираме 25 мин. Баба ги оставяше с капачките надолу за 2-3 дни.

Хранителни Факти
Лютеницата на баба
Количество за порция
Калории 309 Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g 46%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 10g
Натрий 1434mg 60%
Калий 159mg 5%
Общо въглехидрати 12g 4%
Фибри 2g 8%
Захари 11g
Протеин 1g 2%
Витамин A 47%
Витамин C 238%
Калции 1%
Желязо 2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button