ИНФОРМАЦИЯ
Малиново суфле
Зарадвайте вашите близки с един невероятно вкусен десерт, малиново суфле. Ето и как да го приготвите.-
Подготовка
10 м -
Готвене
14 м -
Готово след
24 м
СЪСТАВКИ
- 200 гр малини
- 110 гр фина захар
- 4 бр белтъка
- 2 с.л. царевичнo нишесте
- разтопено масло за намазване на купичките
- фина захар на вкус
- пудра захар за поръсване
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Намажете с разтопено масло порцеланови купички или чаши за кафе (с обем 250 мл). Във всяка купичка сипете по 1 с л захар и я разнесете по дъното и стените и изтръскайте излишното.
СТЪПКА 2
Поставете купичките в хладилник за 20 мин. След това повторете същото – намасляване и поръсване със захар.
СТЪПКА 3
Сипете малините в блендер и ги пасирайте, Разбъркайте царевичното нишесте в с малко студена вода на кашица. Пресипете пюрето в тенджера, добавете 55 гр захар и оставете сместа да кипне. Добавете кашичката от царевичното нишесте и разбъркайте. Дръпнете сместа и я оставете да се охлади.
СТЪПКА 4
Разбийте белтъците на пяна с помощта на миксер. Сипете 55 гр захар на порции и разбийте белтъците до твърдост. Пресипете белтъчната смес с помощта на метална лъжица при малиновото пюре и разбъркайте внимателно.
СТЪПКА 5
Напълнете купичките със сместа и ги заравнете. Оберете сместа по ръбовете с помощта на кутрето си.
СТЪПКА 6
Печете суфлетата в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12 - 14 мин.
СТЪПКА 7
Преди поднасяне поръсете суфлетата с пудра захар. Сервирайте с топка ванилов сладолед.