ИНФОРМАЦИЯ
Мусака с картофи и коприва
Рецепта за една малко по-различна мусака - с картофи и коприва. Изненадайте вашите близки с вкусно ястие за обяд или вечеря.-
Подготовка
20 м -
Готвене
80 м -
Готово след
100 м
СЪСТАВКИ
- 500 гр картофи
- 500 гр коприва
- 1 бр лук връзка
- 500 гр свинска плешка без кост
- 1/2 ч.л. доматен сок
- 1 бр морков
- 1 бр пащърнак
- 1 ч.л. сол
- чубрица щипка
- 2 - 3 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Зеленчуците се почистват и измиват. Обират се листата от стръгчетата коприва и също се измиват. Накъсват се на дребно. Картофите се режат на шайби. Морковът се рендосва. Пащърнакът и стръковете лук се режат на колелца. Месото се смила и се прехвърля в тиган. Добавят се подготвените лук, морков , пащърнак и доматен сок.
СТЪПКА 2
Поръсва се сол, червен пипер и чубрица. Полива се 2 - 3 с л олио. Продуктите се запържват за 5 - 10 мин.
СТЪПКА 3
Взема се тава. На дъното се разпределят пласт от запържената кайма. Отгоре се редят картофите и копривените листа. Върху тях се разпределя останалата кайма. Полива се с 1 ч ч топла вода.
СТЪПКА 4
Ястието се пече на умерена фурна 1 час. По желание се прави заливка ма мусаката с яйца и мляко.