ИНФОРМАЦИЯ
"Павлова" с боровинков мус
Не пропускайте да опитате тази изпитана рецепта. Тортата се приготвя много лесно а вкусът й е превъзходен. Ето как да си приготвите торта "Павлова" с боровинков мус:-
Подготовка
130 м -
Готвене
2 м -
Готово след
132 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- целувки на вкус
- 2 с.л. желатин
- 200 гр боровинки
- 140 гр захар
- 300 мл растителна сметана
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Купете готови големи целувки. Накиснете 2 с.л желатин в 1/2 чаша вода и го оставете да набъбва 15 мин.
СТЪПКА 2
Сварете в тенджерка 200 гр боровинки с 140 гр захар. Варете ги 1 - 2 мин и дръпнете съда от котлона.
СТЪПКА 3
Пуснете набъбналия желатин в боровинковия сироп и го разбърквайте до пълното му разтопяване. Изчакайте сиропа да се охлади.
СТЪПКА 4
Разбийте 300 мл растителна сметана и я разбъркайте в боровинковия сироп. Сложете муса в хладилника за около 2 часа. Преди сервиране отново го разбийте и го прехвърлете в сладкарски шприц.
СТЪПКА 5
Леко притиснете отгоре всяка целувка и шприцовайте муса отгоре ѝ. Украсете с цели боровинки и сервирайте веднага.
Хранителни Факти
"Павлова" с боровинков мус
Количество за порция
Калории 261
Калории от мазнини 126
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 14g
22%
Наситени мазнини 9g
45%
Полинаситени мазнини 0.05g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 39mg
13%
Натрий 241mg
10%
Калий 26mg
1%
Общо въглехидрати 31g
10%
Фибри 1g
4%
Захари 29g
Протеин 3g
6%
Витамин C
4%
Желязо
1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.