Патладжани по италиански

ИНФОРМАЦИЯ

Патладжани по италиански

Сочни и вкусни патладжани по италианска рецепта.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Патладжани по италиански
Патладжани по италиански

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарязвате си патладжаните на кръгчета и ги овалвате в брашно, нареждате в хубаво намазнена тавичка и поръсвате със сол, черен пипер и червен пипер. Слагате във фурната и включвате на 180 градуса, печете докато се зачервят.

СТЪПКА 2

В тенджера или тиган запържвате нарязания лук и наситнения чесън, добавяте доматите, сол на вкус и 1 ч.л. захар и готвите още няколко минути, докато доматите леко се сгъстят. Преди да махнете от котлона добавяте пресен босилек, разбърквате и с този сос заливате запечените патладжани.

СТЪПКА 3

Слагате отново във фурната, за да поемат патладжаните соса, поръсвате със нарязани топени сиренца и настърган кашкавал и печете до зачервяване.

Хранителни Факти
Патладжани по италиански
Количество за порция
Калории 231 Калории от мазнини 99
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 11g 17%
Наситени мазнини 7g 35%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 3g
Холестерол 33mg 11%
Натрий 393mg 16%
Калий 638mg 18%
Общо въглехидрати 23g 8%
Фибри 10g 40%
Захари 12g
Протеин 13g 26%
Витамин A 9%
Витамин C 14%
Калции 30%
Желязо 4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button