Патладжан с доматен сос

ИНФОРМАЦИЯ

Патладжан с доматен сос

Сочен и вкусен патладжан на тиган с доматен сос.
  • Подготовка

    35 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Патладжан с доматен сос
Патладжан с доматен сос

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Патладжанът се нарязват на кръгчета, осоляват се и се остават за около час.

СТЪПКА 2

След това от тях се изцежда сока и се подсушават. Изпържват се в горещо олио (или се запичат на скара) и се изваждат да се отцедят от мазнината.

СТЪПКА 3

Доматите се рендосват и заедно със скилидките чесън, нарязани на дребно, се слагат в горещо олио. Оставят се на огъня докато изври половината от обема им.

СТЪПКА 4

Добавят се изпържените патладжани и магданоз, посолявате на вкус.

Хранителни Факти
Патладжан с доматен сос
Количество за порция
Калории 151 Калории от мазнини 90
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 10g 15%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 3g
Натрий 11mg 0%
Калий 652mg 19%
Общо въглехидрати 15g 5%
Фибри 6g 24%
Захари 7g
Протеин 3g 6%
Витамин A 27%
Витамин C 40%
Калции 4%
Желязо 5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button