ИНФОРМАЦИЯ
Печени кюфтенца с кайма и тиквички
Вместо пържени кюфтенца, ние ви предлагаме да са печени, което ги прави по-леки. Много вкусна рецепта с тиквички и кайма.-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр. кайма
- 400 гр. тиквички
- 3 бр. скилидки чесън
- 1 бр. яйце
- сол на вкус
- подправки по желание на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват на ситно ренде или блендер. Изстискват се с ръце от течността.
СТЪПКА 2
В купа се смесват тиквичките, каймата, яйцето, чесънът смачкан с преса (може и да го пропуснете, ако не обичате), подправките и солта. Пробвайте каймата, защото ако е осолена, то солта е излишна.
СТЪПКА 3
Оформете кюфтенца с желаната големина. Застелете огнеупорна тава с хартия за печене и ги наредете на разстояние едно от друго.
СТЪПКА 4
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (пак според вкуса ви). Сервирайте с чаша студено бяло вино или бира. Доър апетит!!
Хранителни Факти
Печени кюфтенца с кайма и тиквички
Количество за порция
Калории 437
Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g
54%
Наситени мазнини 12g
60%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 16g
Холестерол 135mg
45%
Натрий 1681mg
70%
Калий 818mg
23%
Общо въглехидрати 12g
4%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 20g
40%
Витамин A
5%
Витамин C
32%
Калции
4%
Желязо
9%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.