Пиле с прясно зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Пиле с прясно зеле

Страхотно ястие за цялото семейство.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пиле с прясно зеле
Пиле с прясно зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Пилето се нарязва на порции. Олиото се загрява и се слагат лукът, морковът и целината. Разбъркват се 3-4 мин. на умерен огън. Добавя се червеният пипер, разбърква се и се слага месото.

СТЪПКА 2

Пилето се разбърква, докато се зачерви леко от всички страни. Посолява се. Налива се 1 ч. ч. гореща вода и се оставя да ври на тих огън, докато месото стане крехко.

СТЪПКА 3

Добавя се зелето и щом заври, се оставя 10 мин. на огъня. Прибавят се доматите и доматеното пюре. Слага се магданозът и ястието се прехвърля в тавичка. Запича се 20 мин. на 200˚ С или докато леко се зачерви.

СТЪПКА 4

По желание може да се направи сос от лимоновия сок, чесъна и 3 с. л. растително олио, с който ястието да се разбърка преди сервиране.

Хранителни Факти
Пиле с прясно зеле
Количество за порция
Калории 533 Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g 46%
Наситени мазнини 5g 25%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 10g
Холестерол 93mg 31%
Натрий 533mg 22%
Калий 1629mg 47%
Общо въглехидрати 31g 10%
Фибри 12g 48%
Захари 17g
Протеин 41g 82%
Витамин A 116%
Витамин C 266%
Калции 25%
Желязо 30%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button