ИНФОРМАЦИЯ
Вкусно пиле с пушено сирене
Много е важно добре да изпечете пилето - при продупчване трябва да се появи прозрачна течност. Остатъците от готовото ястие могат да се съхраняват в хладилника около 2 дни. Пригответе си тази вкусна рецепта! Вижте още рецепти с пилешко месо ⤵️ Пилешко в сос Пиле с прясно зеле Пилешка пържола с гарнитура Класическа пилешка супа-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. пиле
- 100 гр. пушено сирене
- 60 гр. краве масло
- 400 гр. гъби
- 1/2 бр. сокът лимон
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измиваме почистеното пиле, осолявамe го от всички страни и слагаме във вътpeшността му пушеното сирене. Залимe го с малко вода и го варим на тих огън.
СТЪПКА 2
След 30-40 минути го обръщаме и изцеждаме върху него лимона. Прибавяме маслото и почистените, едро нарязании посолени гъби.
СТЪПКА 3
Поръсваме с черен пипер. Доваряваме ястието и го поднасяме със салата според сезона.
Хранителни Факти
Пиле с пушено сирене
Количество за порция
Калории 825
Калории от мазнини 486
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 54g
83%
Наситени мазнини 22g
110%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 16g
Холестерол 272mg
91%
Натрий 1237mg
52%
Калий 876mg
25%
Общо въглехидрати 3g
1%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 77g
154%
Витамин A
21%
Витамин C
5%
Калции
20%
Желязо
21%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.