ИНФОРМАЦИЯ
Пита за Стефановден
Предлагаме ви една невероятно апетитна пита за светлия празник на 27 декември, Стефановден. Зарадвайте вашите близки с топла и неустоимо вкусна пита на празничната трапеза.
-
Подготовка
20 м -
Готвене
30 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
От горните съставки, освен маслото омесете меко тесто. Разделете го на три части и го оставете да втаса.
СТЪПКА 2
От едната част от тестото направете плитки, едната от които голяма плитка. Увийте я от вътрешната страна на тавата като венец.
СТЪПКА 3
Останалите плитки ги нарежете на малки парчета. От другите две части усучете плитки и ги сгънете като руло. Преди да оформите плитките, намажете ги с масло. След това нарежете малки парченца от рулото и ги подредете около плитката.
СТЪПКА 4
Когато подредите, погачата я намажете с жълтък. Пече се на 200 градуса за около половин час.
Хранителни Факти
Пита за Стефановден
Количество за порция
Калории 702
Калории от мазнини 63
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 7g
11%
Наситени мазнини 3g
15%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 2g
Холестерол 101mg
34%
Натрий 706mg
29%
Калий 394mg
11%
Общо въглехидрати 133g
44%
Фибри 5g
20%
Захари 6g
Протеин 24g
48%
Витамин A
4%
Калции
14%
Желязо
48%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.