Пица с шунка и кашкавал

ИНФОРМАЦИЯ

Пица с шунка и кашкавал с домашно тесто

Сгответе си вкусна пица с домашно приготвено тесто.
  • Подготовка

    40 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Тесто за пица

Пица с шунка и кашкавал
Пица с шунка и кашкавал

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Замесвате тесто в следната поредност на продуктите: Сипвате хладка вода в една купа (около чаена чаша и половина), прибавяте 1/3 мая, щипка сол, щипка захар и малко оцет (около супена лъжица).

СТЪПКА 2

Разбърквате добре, докато се разтворят и смесят хубаво всички съставки. Вече може да прибавите толкова брашно, колкото поеме течността за омесване на меко и приятно на пипане тесто.

СТЪПКА 3

Така готовото тесто не се оставя да втаса, а си откъсвате от него, колкото топка за тенис и го разстилате в подмазана с масло тавичка (най-добре тавата да е за средно голяма пица и с незалепващо покритие, аз ползвам алуминиева)

СТЪПКА 4

Върху тестото сложете и разнесете с обратното на лъица доматено пюре, шунка или каквото обичате, настърган кашкавал, няколко маслинки, прясна зелена чушка, ронена чубрица или риган и сложете да се пече по средата в предварително загрята фурна на 230-250 градуса.

СТЪПКА 5

Като започне да се зачервява отгоре, пицата вече е готова.

Хранителни Факти
Пица с шунка и кашкавал
Количество за порция
Калории 262 Калории от мазнини 153
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 17g 26%
Наситени мазнини 8g 40%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 6g
Холестерол 51mg 17%
Натрий 1070mg 45%
Калий 509mg 15%
Общо въглехидрати 10g 3%
Фибри 3g 12%
Захари 4g
Протеин 19g 38%
Витамин A 12%
Витамин C 27%
Калции 25%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button