Постен орехов сладкиш

ИНФОРМАЦИЯ

Постен орехов сладкиш

Тази рецепта е много лесна и е за любители на сини сливи и орехи.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Постен орехов сладкиш
Постен орехов сладкиш

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

В подходяща купа се смесват брашното, захарта, бакпулверът и ванилията (освен ако не е есенция). Добавят се смлените орехи, олиото и водата (и ванилията, ако е есенция). Хубаво се разбърква с лъжица. Тестото е малко тежко, не е тип кексово.

СТЪПКА 2

Измитите и омекнали сливи се разрязват на две части (ако са пресни, се разполовяват на две, вади се костилката и се набраздяват отгоре).

СТЪПКА 3

Тестото се изсипва в намаслена тавичка и се изравнява с лъжица. Отгоре се нареждат сливите и сладкишът се поръсва със захар.

СТЪПКА 4

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Готовността се проверява като при кекс - с дървено шишче.

Хранителни Факти
Постен орехов сладкиш
Количество за порция
Калории 1335 Калории от мазнини 603
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 67g 103%
Наситени мазнини 7g 35%
Полинаситени мазнини 42g
Мононаситени мазнини 14g
Натрий 270mg 11%
Калий 415mg 12%
Общо въглехидрати 167g 56%
Фибри 8g 32%
Захари 65g
Протеин 22g 44%
Витамин C 1%
Калции 23%
Желязо 44%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button