ИНФОРМАЦИЯ
Пълнени чушки с боб и кисело зеле
Страхотна рецепта за чушки с боб и кисело зеле.-
Подготовка
15 м -
Готвене
20 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 100 гр. сушени чушки
- 2 ч.ч. сварен зрял боб
- 150 гр. накълцано кисело зеле
- 1 бр. глава лук
- 1 ч.л. ч. л. червен пипер
- чубрица на вкус
- джоджен на вкус
- сол на вкус
- олио на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сушените чушки се накисват за 10-15 мин. в топла вода, за да омекнат. През това време се запържва ситно накълцаният лук, а когато се зачерви, се прибавя и червения пипер. Слага се киселото зеле вътре и се разбърква хубаво.
СТЪПКА 2
Слагаме свареният боб, чубрицата и джоджена и плънката се сваля от котлона. Пълнят се чушките и се нареждат в тавичка. Накрая отвора се овалва с брашно.
СТЪПКА 3
На дъното и се сипва един пръст вода и малко олио, като ястието се слага да се пече на умерена фурна.
СТЪПКА 4
Ако обичате люто, може да стриете в плънката и една червена люта чушка.
Хранителни Факти
Пълнени чушки с боб и кисело зеле
Количество за порция
Калории 159
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.1g
1%
Полинаситени мазнини 0.2g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 262mg
11%
Калий 582mg
17%
Общо въглехидрати 30g
10%
Фибри 8g
32%
Захари 4g
Протеин 9g
18%
Витамин A
18%
Витамин C
108%
Калции
7%
Желязо
11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.