Пълнени чушки с боб и кисело зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Пълнени чушки с боб и кисело зеле

Страхотна рецепта за чушки с боб и кисело зеле.  
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пълнени чушки с боб и кисело зеле
Пълнени чушки с боб и кисело зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сушените чушки се накисват за 10-15 мин. в топла вода, за да омекнат. През това време се запържва ситно накълцаният лук, а когато се зачерви, се прибавя и червения пипер. Слага се киселото зеле вътре и се разбърква хубаво.

СТЪПКА 2

Слагаме свареният боб, чубрицата и джоджена и плънката се сваля от котлона. Пълнят се чушките и се нареждат в тавичка. Накрая отвора се овалва с брашно.

СТЪПКА 3

На дъното и се сипва един пръст вода и малко олио, като ястието се слага да се пече на умерена фурна.

СТЪПКА 4

Ако обичате люто, може да стриете в плънката и една червена люта чушка.

Хранителни Факти
Пълнени чушки с боб и кисело зеле
Количество за порция
Калории 159 Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g 2%
Наситени мазнини 0.1g 1%
Полинаситени мазнини 0.2g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 262mg 11%
Калий 582mg 17%
Общо въглехидрати 30g 10%
Фибри 8g 32%
Захари 4g
Протеин 9g 18%
Витамин A 18%
Витамин C 108%
Калции 7%
Желязо 11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button