Пърленка със сирене

  • Подготовка

    40 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пърленка със сирене
Пърленка със сирене

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Киселото мляко се смесва с водата и разбитото яйце, добавя се щипка сол, захар и зехтин и се разбърква.

СТЪПКА 2

Брашното се пресява в купа и се добавя сместа. Замесва се до меко, еластично тесто, добавя се още брашно, ако е необходимо. Оставете го 30 минути да втаса.

СТЪПКА 3

Тестото се разделя на 8 равни части. Всяка част се разточва с точилката на тънък лист, колкото е големината на тигана.

СТЪПКА 4

4 се намазват с масло и се поръсват с натрошено сирене. С другите четири се захлупват и леко се притискат за да се запечатат пластовете.

СТЪПКА 5

Котлона се включва на средна степен и се поставя тиган с дебело дъно. Намазва се олио и се пече всяка пърленка от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Хранителни Факти
Пърленка със сирене
Количество за порция
Калории 1152 Калории от мазнини 351
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 39g 60%
Наситени мазнини 20g 100%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 14g
Холестерол 129mg 43%
Натрий 442mg 18%
Калий 423mg 12%
Общо въглехидрати 158g 53%
Фибри 5g 20%
Захари 5g
Протеин 41g 82%
Витамин A 18%
Витамин C 1%
Калции 57%
Желязо 54%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button