Свински ребра с диня

ИНФОРМАЦИЯ

Свински ребра с диня

Хапва ви се нещо различно? Опитайте това превъзходно ястие с диня. Ето и как да си го приготвите:
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    67 м
  • Готово след

    82 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Свински ребра с диня
Свински ребра с диня

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Загряваме фурната на умерена температура на 200 градуса.

СТЪПКА 2

Слагаме свинските ребра на скарата на фурната в чиния за печене и ги намазваме отвсякъде с портокаловия сок. Печем ги за около 1 час, като ги обръщаме 1 път.

СТЪПКА 3

Леко намачкваме месото на динята с вилица и добавяме ситно нарязания чесън и люти чушлета, доматения и соевия сос.

СТЪПКА 4

Поставяме ребърцата да се пекат на загрятата скара или на плочата на барбекюто за около 7 мин, като леко ги намазваме със соса от динята.

СТЪПКА 5

Сервираме готовите печени ребърца, като ги заливаме с останалия сос.

Хранителни Факти
Свински ребра с диня
Количество за порция
Калории 542 Калории от мазнини 324
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 36g 55%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 0.04g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 156mg 52%
Натрий 1040mg 43%
Калий 124mg 4%
Общо въглехидрати 6g 2%
Фибри 0.3g 1%
Захари 5g
Протеин 43g 86%
Витамин A 3%
Витамин C 15%
Калции 1%
Желязо 2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button