ИНФОРМАЦИЯ
Свински ребра с кисело зеле
Тази рецепта е невероятна за тези които обичат свинско месо. Българската традиция е, че това ястие е типично да се пригови за трапезата на Ивановден. Опитвайте го сега!-
Подготовка
20 м -
Готвене
60 м -
Готово след
80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1.5 кг. свински ребърца
- 1 бр кисело зеле голяма зелка
- 1 к.л. черен пипер
- 1 к.л. кимион
- 2 с.л. копър семена
- 250 мл. вода
- 1 с.л. червен пипер
- 100 мл. олио
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарязвате киселото зелен на едро. След което го изсипвате в тенджера под налягане заедно с олиото, 1 супена лъжица семена копър и водата. Захлупва се и се вари около 40 минути след вдигането на парата.
СТЪПКА 2
Докато зелето се готви, разпределете ребърцата и ги поръсте с малко черен пипер, кимион и сол. Наредете ги в леко намаслена тава. Запичат се във фурната за около 30 минути на 200 градуса.
СТЪПКА 3
Когато киселото зеле е готово се прехвърля в тавата при ребърцата. Добавете червеният пипер, другата супена лъжица семена от копър, разбърква се всичко, като ребърцата се покриват със зелето, за да не изгорят, и се запича вече на намалена фурна на 180 градуса за 20 минути.
Хранителни Факти
Свински ребра с кисело зеле
Количество за порция
Калории 1069
Калории от мазнини 720
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 80g
123%
Наситени мазнини 23g
115%
Полинаситени мазнини 13g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 218mg
73%
Натрий 747mg
31%
Калий 1102mg
31%
Общо въглехидрати 25g
8%
Фибри 11g
44%
Захари 14g
Протеин 70g
140%
Витамин A
62%
Витамин C
218%
Калции
23%
Желязо
25%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.