Свинско с праз лук

ИНФОРМАЦИЯ

Свинско с праз лук

Това ястие най-често присъства на Коледната трапеза. Предпочитано е от мнозина, защото е невероятно вкусно. Ето и как да приговите свинско с праз лук:

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Свинско с праз лук
Свинско с праз лук

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарязаното на късове месо се запържва в малко мазнина. В получената мазнина (месото се изважда) се слага ситно нарязаният праз и се задушава, без да се добавя вода.

СТЪПКА 2

Прибавя се месото и всичко в общо на тих огън до сваряване, като ястието трябва да остане на мазнина.

СТЪПКА 3

Отгоре се поръсва с лимонов сок и червен или черен пипер.

Хранителни Факти
Свинско с праз лук
Количество за порция
Калории 653 Калории от мазнини 207
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 23g 35%
Наситени мазнини 8g 40%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 113mg 38%
Натрий 3487mg 145%
Калий 1386mg 40%
Общо въглехидрати 74g 25%
Фибри 9g 36%
Захари 20g
Протеин 42g 84%
Витамин A 165%
Витамин C 129%
Калции 33%
Желязо 68%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button