Студена супа с царевица

ИНФОРМАЦИЯ

Деликатес с царевица

Царевицата е сред най-обичаните летни зеленчуци и дори само сварена, тя е същински деликатес. С нейно участие обаче могат да се приготвят бързи, лесни, но и много ефектни ястия. Най-хубавото ѝ преимущество пред останалите зърнени храни е, че не съдържа глутен, а в същото време е много богата на витамини С и Е, които са мощни антиоксиданти, борещи се със стареенето и различни заболявания. Опитайте рази вкусна супа!
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Студена супа с царевица
Студена супа с царевица

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Царевицата се намазва с 2 с л зехтин и се запича на грил тиган или на плоча. След това зърната се отделят.

СТЪПКА 2

Лукът и чушките се наситняват и се запържват в останалия зехтин. Добавят се царевичните зърна и се овкусява с кимиона, кориандъра и зеленчуковата подправка.

СТЪПКА 3

Наливат се около 800 мл вода и се готви докато зеленчуците омекнат.

СТЪПКА 4

Супата се пасира и се прецежда. Добавя се сметаната, кипва се и се охлажда.

Хранителни Факти
Студена супа
Количество за порция
Калории 1027 Калории от мазнини 477
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 53g 82%
Наситени мазнини 19g 95%
Полинаситени мазнини 7g
Мононаситени мазнини 24g
Холестерол 91mg 30%
Натрий 179mg 7%
Калий 2020mg 58%
Общо въглехидрати 139g 46%
Фибри 20g 80%
Захари 24g
Протеин 25g 50%
Витамин A 51%
Витамин C 83%
Калции 7%
Желязо 28%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button