ИНФОРМАЦИЯ
Супа леща
В списъка с класически супи от българската национална кухня е и леща чорба. Ето и как да я приготвите бързо, лесно и вкусно:
-
Подготовка
10 м -
Готвене
45 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Лещата се накисва за една нощ в студена вода.
СТЪПКА 2
Сутринта се налива нова, в която се прибавят нарязаният на ситно праз лук, чесънът и чубрицата.
СТЪПКА 3
След като лещата уври, прибавя се малко оцет и олио.
СТЪПКА 4
Яде се студена.
Хранителни Факти
Супа леща
Количество за порция
Калории 260
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.3g
2%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 0.003g
Натрий 496mg
21%
Калий 624mg
18%
Общо въглехидрати 54g
18%
Фибри 11g
44%
Захари 2g
Протеин 18g
36%
Витамин A
20%
Витамин C
20%
Калции
22%
Желязо
44%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.