Супа леща

ИНФОРМАЦИЯ

Супа леща

В списъка с класически супи от българската национална кухня е и леща чорба. Ето и как да я приготвите бързо, лесно и вкусно:

  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    45 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Супа леща
Супа леща

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Лещата се накисва за една нощ в студена вода.

СТЪПКА 2

Сутринта се налива нова, в която се прибавят нарязаният на ситно праз лук, чесънът и чубрицата.

СТЪПКА 3

След като лещата уври, прибавя се малко оцет и олио.

СТЪПКА 4

Яде се студена.

Хранителни Факти
Супа леща
Количество за порция
Калории 260 Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g 2%
Наситени мазнини 0.3g 2%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 0.003g
Натрий 496mg 21%
Калий 624mg 18%
Общо въглехидрати 54g 18%
Фибри 11g 44%
Захари 2g
Протеин 18g 36%
Витамин A 20%
Витамин C 20%
Калции 22%
Желязо 44%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button