Тиква с орехи

ИНФОРМАЦИЯ

Тиква с орехи

Есента е сезонът в който можем да си приготвим различни ястия с тиква. Ние ви предлагаме една неустоимо вкусна рецепта с тиква с орехи. Често тя се приготвя и за Андреевден.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Тиква с орехи
Тиква с орехи

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Изчистената и нарязана на парчета тиква се задушава, като на дъното на тенджерата се слага чинийка. Парчетата тиква се нареждат с кората нагоре.

СТЪПКА 2

Сипва се 1 ч. ч. вода. Захлупват се и се варят.

СТЪПКА 3

Когато са готови, им се маха кората, а месестата част се смачква. Разбиват се добре яйцата със захарта, прясното мляко и орехите.

СТЪПКА 4

Намазва се средно голяма правоъгълна тавичка с масло и се изсипва сместа. Пече се до получаване на коричка.

Хранителни Факти
Тиква с орехи
Количество за порция
Калории 438 Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g 37%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 97mg 32%
Натрий 59mg 2%
Калий 898mg 26%
Общо въглехидрати 51g 17%
Фибри 3g 12%
Захари 38g
Протеин 11g 22%
Витамин A 281%
Витамин C 29%
Калции 15%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button