ИНФОРМАЦИЯ
Халва
Не пропускайте да опитате тази превъзходна халва. Зарадвайте вашите близки с нещо сладичко на вашата празнична трапеза. Често халва се приготвя за Сирни заговезни.
-
Подготовка
30 м -
Готвене
15 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Оризът се счуква в хаванче и заедно с маслото, захарта и водата се слагат в тенджера на среден огън, като се бъркат непрекъенато, докато сместа се сгъсти.
СТЪПКА 2
Насипва ce след това в намазана е масло тава и се пече до зачервяване.
СТЪПКА 3
След изпичане се залива със сироп, приготвен от 150 гр захар и вода, който постепенно се налива на халвата, докато добре се напои.
СТЪПКА 4
Студена, се нарязва на парчета.
Хранителни Факти
Халва
Количество за порция
Калории 375
Калории от мазнини 153
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 17g
26%
Наситени мазнини 11g
55%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 45mg
15%
Натрий 95mg
4%
Калий 15mg
0%
Общо въглехидрати 57g
19%
Фибри 0.1g
0%
Захари 50g
Протеин 1g
2%
Витамин A
10%
Калции
1%
Желязо
2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.