Хляб с ядки

ИНФОРМАЦИЯ

Хляб с ядки

Зарадвайте вашите близки с прясно изпечен хляб с ядки.
  • Подготовка

    70 м
  • Готвене

    45 м
  • Готово след

    115 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Хляб с ядки
Хляб с ядки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Разбъркайте в 100 мл топличко мляко 10 гр прясна мая и 1 л захар. Оставете я на топло място за 15 мин.

СТЪПКА 2

Пресейте 400 гр брашно, добавете 40 гр захар, втасалата мая, 100 гр разтопено масло и 2 разбити яйца. Омесете меко тесто. Месете го 10 мин и го сложете в метална купа, помазана с масло. Покрийте я и оставете тестото да втаса на топло за 1 час.

СТЪПКА 3

Леко запечете в сух тиган по 70 гр лешници и орехи. Третрийте ги за да паднат люспите им и ги сложете в плик. Минете няколко пъти отгоре с точилка. Включете фурната на 180 градуса. Разточете втасалото тесто на правоъгълник (примерно 30 на 50 см) и го намажете с разтопено масло.

СТЪПКА 4

Наръсете го със смес от 2 л захар и 2 щипки канела, после – и с прехите. Нарежете го на 6 еднакви ленти, а тях на еднакви квадрати. Редете ги вертикални в продълговата и подмазана кексова форма. Печете хляба около 45 мин.

Хранителни Факти
Хляб с ядки
Количество за порция
Калории 903 Калории от мазнини 414
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 46g 71%
Наситени мазнини 16g 80%
Полинаситени мазнини 11g
Мононаситени мазнини 16g
Холестерол 149mg 50%
Натрий 48mg 2%
Калий 429mg 12%
Общо въглехидрати 105g 35%
Фибри 6g 24%
Захари 24g
Протеин 20g 40%
Витамин A 16%
Витамин C 2%
Калции 10%
Желязо 39%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button