Чорба със зелен лук и джанки

ИНФОРМАЦИЯ

Чорба със зелен лук и джанки

Насладете се на прекрасният вкус на тази чорба със зелен лук и джанки. Подходяща е, както за обяд така и за вечеря.  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Чорба със зелен лук и джанки
Чорба със зелен лук и джанки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Изчистете баклата, като отрежете краищата ѝ. След това я измийте и нарежете на подходящи за готвене парчета. Сложете в тенджера водата на котлона, която трябва да я осолите и да я оставите да кипне. Случи ли се това, добавете баклата и я варете, докато шушулките омекнат.

СТЪПКА 2

Докато баклата се сготви, почистете лика и го измийте, нарежете го на ситно.

СТЪПКА 3

Сложете олио в тиган и леко задушете наситнения лук, като добавите малко по-късно и наколко лъжици вода. Изсипете запръжката в тенджерата с баклата. Добавете предварително почистените и измити джанки към супата и я варете до готовност на ястието.

СТЪПКА 4

Готовата чорба застройте с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсете с едро смлян черен пипер и наситнен копър.

Хранителни Факти
Чорба със зелен лук и джанки
Количество за порция
Калории 142 Калории от мазнини 72
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 8g 12%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 3g
Холестерол 31mg 10%
Натрий 399mg 17%
Калий 241mg 7%
Общо въглехидрати 11g 4%
Фибри 3g 12%
Захари 1g
Протеин 6g 12%
Витамин A 3%
Витамин C 4%
Калции 4%
Желязо 6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button