Яйца по панагюрски

ИНФОРМАЦИЯ

Невероятно вкусни яйца по панагюрски

  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    10 м
  • Готово след

    25 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Яйца по панагюрски
Яйца по панагюрски

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се варят до забулване яйцата.

СТЪПКА 2

Киселото мляко се подправя със счукания чесън и сол, разбърква се с настърганото сирене и се разпределя в 2 чинии.

СТЪПКА 3

Отгоре се поставят по 3 забулени яйца, поръсват се с червен пипер и се поливат с разтопеното масло.

СТЪПКА 4

Може да запържите червения пипер в маслото за секунди и с него да залеете ястието.

СТЪПКА 5

Поднася се веднага след приготвянето.

Хранителни Факти
Яйца по панагюрски
Количество за порция
Калории 917 Калории от мазнини 666
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 74g 114%
Наситени мазнини 44g 220%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 20g
Холестерол 747mg 249%
Натрий 1592mg 66%
Калий 854mg 24%
Общо въглехидрати 23g 8%
Фибри 0.5g 2%
Захари 22g
Протеин 41g 82%
Витамин A 56%
Витамин C 5%
Калции 89%
Желязо 16%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button