Яхния с праз и пиперки

ИНФОРМАЦИЯ

Яхния с праз и пиперки

Ето и как да си приготвите тази вкусна яхния с праз и пиперки. Рецептата е отлична за любители на овче месо. Също така това ястие е подходящо за Петковден.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Яхния с праз и пиперки
Яхния с праз и пиперки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се нарязва и се поставя в дълбока тенджера, а отгоре се изспива нарязаният на ситно праз лук.

СТЪПКА 2

Залива се със сок от изцедените домати или със сок, направен от доматено пюре и малко вода.

СТЪПКА 3

Прибавя се солта, маслото, клонче чубрица (или лъжица сушена) и пиперките.

СТЪПКА 4

Когато месото поомекне, по желание яхнията може и да се запече във фурна.

Хранителни Факти
Яхния с праз и пиперки
Количество за порция
Калории 933 Калории от мазнини 540
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 60g 92%
Наситени мазнини 28g 140%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 22g
Холестерол 228mg 76%
Натрий 2763mg 115%
Калий 1302mg 37%
Общо въглехидрати 42g 14%
Фибри 7g 28%
Захари 12g
Протеин 58g 116%
Витамин A 106%
Витамин C 105%
Калции 26%
Желязо 70%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button