Яхния с тиквички и джанки

ИНФОРМАЦИЯ

Яхния с тиквички и джанки

Зарадвайте вашите близки с апетитно ястие. Насладете се на невероятният му вкус.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Яхния с тиквички и джанки
Яхния с тиквички и джанки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Почистете тиквичките и ги нарежете на парченца. Задушете ги в дълбок тиган или тенджера, като добавите предварително наситнения лук и разбърквате внимателно.

СТЪПКА 2

Налейте малко вода, колкото да покрие зеленчуците, и гответе на умерен огън, докато омекне лукът. Поръсете с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън.

СТЪПКА 3

Налейте 1 и 1/2 ч ч топла вода и прибавете джанките, сложете и предварително нарязаните на ситно или рендосани домати.

СТЪПКА 4

Варете, докато ястието остане на мазнина. Преди да отстраните от огъня, посолете и поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз и копър.

Хранителни Факти
Яхния с тиквички и джанки
Количество за порция
Калории 168 Калории от мазнини 117
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 13g 20%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 6mg 0%
Калий 568mg 16%
Общо въглехидрати 13g 4%
Фибри 3g 12%
Захари 6g
Протеин 3g 6%
Витамин A 19%
Витамин C 57%
Калции 5%
Желязо 6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button