Ангелите – как те ни помагат да сбъдваме желанията си

Силата на ангелите

Ангелите не грешат

Ангелите са създадени от Твореца, за да помагат на хората и да ги наставляват. Но те никога няма да се намесят в живота ви, докато сами не ги помолите за това.

Ангелите не грешат
Ангелите не грешат

Божии служители

Самата дума „ангел“ е от гръцки произход и означава посланик, вестител. Според Свещеното писание ангелите са сътворени от Бога още преди създаването на видимия свят като Божии служители.

Свързани статии

Според друга любопитна гледна точка, отразена в Талмуда в тракта „Хагига„, огнената река, която тече пред Божия престол, всеки ден ражда нови ангели, които през деня пеят хвала на Бога, а след това отиват в същата река, за да бъдат заменени с нови.

Ангелите са призвани да служат на Бога, да Го прославят, да донасят до човека божествените вести. Те са пазители и защитници на човека.

Ангелите могат да се представят в удивително разнообразни форми, но обикновено са изобразявани като светлокоси юноши с крила (символ на невидимост), в бели ленени дрехи със златен пояс. Местообитанието им са небесата, които са сътворени преди нашето небе.

Ангелите - Божии служители
Ангелите – Божии служители

Три триади

Деветте ангелски чина са разделени на три триади, всяка от които има своя специфика.

  • Първата триадасерафими, херувими и престоли – те се намират в непосредствена близост до Бога.
  • Втората триадасили, господства и власти – подчертават божествената основа на мирозданието.
  • Третата триаданачала, архангели и ангели – се характеризира с непосредствена близост до човека.

В третата триада старшите ангели (архангелите  са седем:

  1. Aнгел на защитата – Михаил;
  2. Aнгел на озарението – Йофиил;
  3. Aнгел на любовта – Чамуил;
  4. Aнгел на наставлението по истинския път – Гавриил;
  5. Aнгел на изцелението – Рафаил;
  6. Aнгел на мира – Уриил;
  7. Aнгел на радостта – Задкиил.

Те командват ангели с по-нисък ранг, които са главно нашите ангели пазители. Човекът може да има не един, а няколко такива ангели.

Но част от сътворените ангели се отделят от Бога.

Свещеното писание не говори направо защо се случва това, но се смята, че един от висшите ангели изгубва разума си от завист към Бога, разбунтува се против своя създател и увлича след себе си много от духовете. Всички те са неизвергнати в преизподнята и представляват крайно зла и ожесточена войска от бесове. 

Помолете и те ще ви отворят

Отговорът на нашите молитви е смисълът на съществуването на ангелите. Но изпълнението на желанията на човека зависи от неговите заслуги.

Ангелите не могат да се намесват в Божествения план за нашите души; те не могат също да причинят никому зло, нямат право да наказват враговете ни, дори те да са насилници и убийци. На ангелите им е приятно, когато чувстват мисли и призиви за мир и любов, и , обратно – плашат ги нашите зли помисли.

Безполезно е да питаме ангелите за местонахождението на съкровища, за печеливши номера в лотарията, да ги молим да ни покажат лесен начин за печелене на пари. Няма смисъл и да ги помолим за помощ по въпросите за търсене на крадено имущество, престъпници и въобще нещо криминално.

Но ако това, за което ги молите, е благо дело, не причинява вреда на другите и не противоречи на вашия житейски план, съставен свише, ангелите обезателно ще се отзоват.

Любимците

Несъмнено ангелите си имат и любимцитова са децата, главно новородените, както и актьорите, хората с опасни професии, и колкото и да е странно – пияниците. Наистина, ангелите опазват само тихите, безвредните алкохолици, които не причиняват зло на околните и които са способни на истинско разкаяние.

В минути на стрес или голяма опасност, когато чувствата са обострени до крайност, човек може дори да види своя ангел пазител. Ангелите са се явявали на много светци и те по-късно са описвали тези случаи.

Ангелите - как те ни помагат да сбъдваме желанията си
Ангелите – как те ни помагат да сбъдваме желанията си

Но ангелът пазител може и да напусне човека, дори и той да е кръстен. Това зависи от начина, по който се държи неговия подопечен. Ако например богохулства, сквернослови, поддава се на пороци и пагубни навици, не се грижи за здравето си, постоянно роптае против съдбата, изпада в униние, преднамерено причинява някому зло и не се разкайва за това, ангелът пазител може да го изостави.

Те винаги са прави

След като сте се обърнали с въпрос към ангела, вслушайте се във вътрешния си глас (интуицията) и ще получите правилен отговор. Първата мисъл, която ви хрумне, е изпратена от вашия ангел.

Отговорът може да дойде и след гледане на филм, телевизионно или радиопредаване, прочитане на книга или разговор по телефона.

Съществуват хиляди начина нужната информация да стигне до вас! Помнете също, че бъдещето съществува в множество варианти и обикновено ангелът ви предлага най-добрия. Трябва само да умеете да го слушате.

Ангелът пазител никога няма да ви навреди и дори неприятните за вас новини ще ви съобщи в щадяща форма.

Бъдете точни в молбите си и мислено си представяйте желанията си – например смятате да смените работата и се молите на ангелите да ви изпратят успех. Представете си с какво именно бихте искали да се занимавате, далече ли от дома ви трябва да се намира работата ви, как ще изглежда работното ви място…

И още: дори ако нещата при вас вървят добре и ви се струва, че няма смисъл да безпокоите ангелите за дреболии, продължавайте да ги молите за помощ. Ако престанете да се обръщате към тях, те ще ви напуснат и делата ви рязко ще тръгнат надолу.

Могат ли да грешат небесните пазители? Не, те винаги са прави!

И нищо чудно, защото ангелите са същества от друг свят, по-хармоничен от нашия. От висотата на тяхното положение животът ни изглежда прост и разбираем.

Наблюдавайки отгоре своите подопечни, те предварително знаят всичко лошо и хубаво, което очаква човека, и се стараят да ни направляват по правия път. 

И последно – от гледна точка на ангелите животът на човека е низ от свързани помежду си събития.

Докато не се е случило едно от тях, другото просто не би могло да настъпи! Затова, призовавайки висшите сили, запасете се и с търпение…

Не пропускайте да видите и ⤵️
Легенди за Ангелите
Кой е твоят ангел хранител според зодията ти?
Съществуват ли ангелите?

 

Back to top button