Гореща вода на малки глътки

Гореща вода за пиене

Магията на горещата вода

Ако пък искате да редувате пиенето на размразена с гореща вода, правете го по следната схема: размразена вода пийте всеки ден, а гореща – само един ден, на определени периоди, например – всеки петък или всеки втори петък и т.н.

Гореща вода на малки глътки
Гореща вода на малки глътки

Пригответе си гореща вода за пиене, като спазите някои правила: водата трябва да е съвсем чиста. Най-добре е да оставите чешмяна или минерална вода да престои една нощ, но не по-малко от 6 часа, след което внимателно, без да я разбърквате, прелейте през цедка или марля в друг съд и сложете на огъня да кипне за 1-2 минути. Свалете я от огъня и оставете леко да се охлади. За да се получи ефект, трябва да пиете по 4-5 глътки от поносимо горещата вода на всеки 30-40 минути. Водата може да се загрява, когато изстине, но по-добре е да я приготвите веднъж за целия ден и да я съхранявате в термос.

Като пречистваща и лечебна процедура може да пиете по литър и половина само гореща вода в продължение поне на 2 седмици. Ако ви се струва безвкусна, допуска се да прибавите няколко капки лимонов сок. Нищо повече!

Свързани статии

Нито е сложно, нито е скъпо. Струва си да пробвате вместо диета. Ползата от водното лечение ще бъде най-малкото редовен стомах и безболезнено намаляване на теглото за десетина дни.

Вижте още и ⤵️
Водата затваря – входната врата – на инфекциите
Вълшебните свойства на размразената вода
Гореща вода на малки глътки

Back to top button