Ледена козметика за красива кожа

Как ледените плодове подхранват кожата

Красива кожа с ледени плодове

Сладоледът не е само лакомство, но и отлично козметично средство. Лятото е прекрасно време за овлажняване и подхранване на кожата на лицето и тялото с плодови сладоледи собствено производство.

Най-подходящо време за леденото угощение за вашата кожа е веднага след вана или душ когато порите са отворени и поглъщат витамините от замразените плодове. А студът бързо ги свива – така че всички хранителни вещества веднага постъпват в клетките, активизирайки техния растеж и самовъзстановяване.

Ледена козметика за красива кожа
Ледена козметика за красива кожа

Още едно просто правило което трябва да спазвате, използвайки ледената козметика, е : “Не спирай и не натискай!“. Това означава, че трябва да гладите кожата с парченцата плодов лед с леки и непрекъснати движения. Леденият масаж трябва да продължи, докато не усетите, че кожата ви “гори“. След това позволете на влагата да изсъхне и да попие в кожата. След десет минути изплакнете със студена вода, попийте с мека кърпа и се намажете е бебешко масло.

Свързани статии

На нормалната кожа най-много ѝ харесват ягоди и кайсии – смачкайте няколко узрели плода с дървена лъжица, залейте със сметана и разбийте до еднородна маса. След това внимателно разлейте фруктовото пюре във формички и замразете във фризера. Този лед великолепно овлажнява и подхранва кожата, но трябва да се използва в течение на два три дни.

Най-доброто угощение за мазната и комбинирана кожа е сладолед от пресни краставици с лимон. Изчистете една прясна краставица, настържете на ситно ренде и разбийте в блендера до еднородна маса. Добавете 1/4 ч л лимонов сок и 2 с л настойка от невен (тя се приготвя от 2 с л пресни листенца невен, залети с 1 чаша кипяща вода; кисне 20 мин захлупена, след което се прецежда). Този лед запазва полезните си свойства за кратко, затова го използвайте веднага след приготвянето.

На сухата кожа ще по вкус леден мус от червени боровинки, или вишни. Половин чаша плодове се измиват, смачкват се, заливат се с 1 чаша минерална вода, киснат 1/2 час , разбиват се с миксер, прецеждат се, охлаждат се, разливат се във формички и се замразяват. Ледът може да се съхранява във фризера 4 – 5 дни.

Вълшебното действие на ледените кубчета може да се усили, като се замразят смачкани плодове, отвари от билки и семена. Пригответе ексфолиант от малина или меката част на грейпфрута. Две клончета мента се измиват, попарват се с вряла вода и се поставя по 1 листенце във всяка формичка за лед. Половин чаша узрели малини или меката част на грейпфрут се смачкват, поставят се в пластмасова бутилка, заливат се с 1/2 чаша минерална вода, затваря се капачката, след което бутилката енергично се разклаща. Получената маса се разлива във формичките и се поставя във фризера. Съхранява се не повече от 2 седмици.

Вижте още и ⤵️
Козметика според зодията
Домашна козметика
Плодова козметика

Back to top button