Гроздови семена

Повече за гроздовите семена

Гроздови семена

Екстрактът от гроздови семена е важен източник на едни от най-мощните антиоксиданти в природата – проантоцианидите (вид биофлавоноиди), които действат съвместно с витамин С, силно увеличавайки активността му в организма.

Екстрактът от гроздови семена помага на този витамин да проникне в клетките на организма, като заздравява техните мембрани и ги предпазва от окислителни увреждания. Изследванията показват , че проантоцианидините имат противовъзпалително, антихистаминово, антиалергенно действие и са силни неутрализатори на свободните радикали.Те са до 50 пъти по-мощни антиоксиданти от витамините С и Е, бета-каротина или селена.

Проантоцианидините подобряват еластичността на тъканите, помагат за лечението на рани и травми, намаляват отока, възстановяват колагена и подобряват периферното кръвообръщение. Те предотвратяват натъртванията, укрепват слабите кръвоносни съдове, предпазват от атеросклероза и намаляват производството на хистамин.

Свързани статии

Другото вещество, богато на проантоцианидини, е пикногенолът, извличан от кората на морската пиния. Той съдържа 85% проантоцианидини, а екстрактът от гроздови семена – 95%.

Гроздови семена
Гроздови семена

Ето още някои от ползите от екстракта от гроздови семена:

*Според редица изследователи той спомага за лечението на многобройни заболявания от рак, атрит и диабет до варикозни вени и дегенерация на макулата.

*Предпазваe мозъка и гръбначните нерви от уврежданията, причинени от свободните радикали.

*Екстрактът бързо се абсорбира и за минути се разпространява в целия организъм.

*Премахва и предотвратява образуването на липофусцин в сърцето и мозъка, забавяйки процесите на стареене.

*Свързва се с колагеновите нишки, повишавайки гъвкавостта на мускулите, връзките и сухожилията.

*Отпуска гладката мускулатура в кръвоносните съдове.

*Има изключителна трайност и не губи силата си след година съхранение.

Back to top button