Топ идеи за декорации за Свети Валентин

Декорираме с романтични цитати

Декорации за Свети Валентин

Без значение в какъв любовен статус сте, наближаващият празник на влюбените ни дава възможност да прибавим цветен акцент и щипка любов към декорацията на дома.

Въпреки че Свети Валентин до голяма степен попада в категорията на клишираните празници, това не означава да отрупаме къщата си безвкусни и предсказуеми балони и гирлянди със сърца. Запазете мотива за любовта и го пресъздайте по ненатрапчив и стилен начин. Заложете на вещи в розово-червеникавата палитра или поставете лек акцент на стената. Стремете се да избягвате кича.

Свързани статии

Елемент

Символът на сърцето е най-характерният елемент за 14-и февруари. Можете да украсите спалнята си със сърца без да изглежда банално и сладникаво.

Заложете на няколко статуетки, но в натурален нюанс като черно, бяло и сребристо. Пресъздайте композицията на нощното си шкафче и прибавете ароматна свещ към нея. По този начин запазвате романтичния дух със стил.

Друг вариант да разчупите интериора на спалнята си по случай Свети Валентин е да освежите стените с интересни рамки или тематични декорации, като графични арт принтове или картини изобразяващи рози и сърца.

Най-големият плюс от ненатрапчивата декорация е, че можете да я запазите и след празника.

На същия принцип можете и да закачите рамки с принтирани романтични надписи, като и тази декорация можете да задържите за колкото дълго пожелаете.

Акцент

Ако не харесвате типичните украси като сърца и романтични надписи, може просто да заложите на цветови акценти. Най-лесно е да аранжирате няколко розови или червени декоративни възглавници върху леглото.

С минималистични усилия  отново създавате атмосфера на романтика без да привързвате интериора към празника.

Бонбони - Свети Валентин
Бонбони – Свети Валентин

Можете да заложите на едноцветни изчистени дизайни или на тематични шарки като сърца, точки или райета за бонбонен завършек.

В случай че предпочитате по-виден акцент, купете шалте, вдъхновено от тематиката за празника и го постелете върху леглото. По този начин само с един елемент ще украсите спалното помещение в духа на празника.

Още една интересна идея е в средата на един от най-суровите месеци да придадем пролетна нотка към интериора с цветя. Букетите са пряко свързани със Свети Валентин и именно декорацията с букет рози във ваза е семпла изчистена идея, която без съмнение ще носи празничния дух.

Заложете на червени, розови или бели цветя и ги включете към интериора. Добавете към нощното си шкафче и една красива кутия с бонбони и сътворете празнична атмосфера по ненатрапчив и стилен начин.

Ако пък не харесвате букети и изкуствени цветя си вземете малко храстче подстригано във формата на сърце.

Правим гирланди от сърца

За любителите на уникалните украси и домашните проекти, разбира се, винаги съществува опцията да пресъздадат духа на Свети Валентин с домашно изработени украшения.

Един от най-актуалните и лесни проекти в интернет пространството показва как да създадем гирлянди от сърчица. За целта ви трябват само въженце, лепило и цветна хартия по ваш избор.

Най-популярният модел включва редуването на сърчице и флагче, като ефектът е постигнат чрез изрязването на хартията и залепването ѝ към въженцето.

Ако ви харесва идеята за декоративните възглавнички, но искате да заложите на интересен и различен модел, то тогава без много усилия можете да създадете възглавнички по свой вкус. Изберете си плат и от него ушийте калъфа, като затворите само три от четирите страни, През последната я напълнете с пух и я зашийте.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Какви подаръци да подарим за Свети Валентин
Магически ритуали на Свети Валентин
Поверия за Свети Валентин
Свети Валентин – пожелания

Back to top button