Екзотичните амулети

Повече за екзотичните талисмани

Екзотичните амулети

Екзотичните талисмани, които напоследък е модерно да се носят през лятото, обикновено са внос от Африка, Латинска Америка и Далечния изток и според вещите в магическите практики съвсем не са безобидни. Много от тях представляват древни символи, свързани с култове и ритуали, които не познаваме. Затова е добре да се осведомим за произхода и значението им.

Екзотичните амулети
Екзотичните амулети

Печатът на Соломон е хит сред магическите сувенири. Двата преплетени триъгълника, образуващи шестлъчна звезда, понякога са обрамчени от изображение на змия, захапала опашката си. Смята се , че украшението защитава от беди и внезапни неприятности.

Срещат се и медальони с изображението на Ом – древен индийски и тибетски знак, с който се означава магическият звук на сътворениято. Той носи озарение, очиства разума и откъсва душата от земните й дела.

Свързани статии

Също често срещана е гривната от червен плетен шнур, която са забелязани да носят на лявата си китка Мадона, Джони Деп, Бритни Спиърс и други знаменитости от артистичния и дори от политическия елит.

Червена гривна
Червена гривна

Тя напомня донякъде на нашенската мартеница или на аления конец против уроки, който традиционно връзваме на ръчичките на бебетата и малките деца. Нарича се „йерусалимска нишка” и се смята за амулет, който прогонва нещастията и несполуките.

По сергиите из курортите може да се видят зъби от акула, нанизани на кожена връвчица. Носи им се славата, че прогонвали демони и предпазвали от изкушения. Но като се замислиш какво са разкъсвали тези зъби, някак ти се отщява да ги носиш близо до сърцето си.

Много колоритни са латиноамериканските талисмани, които представляват малки кръгли глинени плочици с изображения на животни. Идеята е заимствана от индианските обичаи да се почитат духовете –пазители на хората, които се превъплащават в различни живи същества. Ако се сдобиете с глинен талисман, върху който е нарисуван например пеликан, може да се надявате на скорошно и дълго пътуване из далечни страни, защото това е амулетът на пътешествениците.

Вижте още и ⤵️
Червения конец – силен талисман
Амулет на баланса
Амулети за любов и щастие
Късмет с амулет

Back to top button