Лунула на нокътя на ръката

Какво показва за здравето на притежателя си лунулата на пръстите

Лунула на нокътя на ръката – какво разкрива за притежателя си

Лунула на нокътя на ръката
Лунула на нокътя на ръката

Белият полумесец, известен още като лунулата или ‘малката луна’ както е превода му от латински, се намира в основата на нокътя и представлява бял полукръг.

Нормалните нокти трябва да са, румени, здрави с форма подобна на дъга, гладки и лъскави, с ясна лунула която показва дали и човека е енергичен и здрав. Колкото по енергичен е човек, толкова по бяла е лунулата.

Свързани статии

Обратното – колкото лунулата е по-неясна, човек е по малко енергичен и здрав. Като цяло лунилата заема около 1/5 от нокътя и има ясно изразен ръб. Тя обикновено показва болестта на притежателя си като променя цвета или изчезне. След като човек възвърне здравето си, малката луна ще се появи.

Като цяло – колкото по-малка е лунулата толкова по лошо е здравето и по-ниска е енергията на притежателя й. Имунитетът е намален и вероятно затова и той/тя се чувстват уморени. Ако имате лунула само на палеца, това е показател за недостатъчно физическа енергия и че е възможно да се разболеете.

Също така трябва да се вземат предвид и други фактори при определянето на това дали човека страда от определна болест и не трябва да се паникьосвате при промяна на лунулата, понеже потвърждението на определена болест изисква по-задълбочени изследвания.

Липсваща или изчезваща луна

Хората с липсваща луна на палеца не са задължително болни, но винаги страдат от по-сериозни заболявания или се чувстват болни. Деца който нямат лунула не са повод за безпокойство, понеже тя ще се появи след като те пораснат. Като допълнение, лунулата изчезва ако прекалявате с нощния живот и се възстановява трудно, така че не е препоръчително да оставата до късно продължително време. Когато лунулата намалее, храната може да се допълни с протеини и да се правят повече упражнения.

Лунулата и здравето

Лунулата показва състоянието на човешкото тяло

Нормално

1. Брой: най-добре е да има от 8 до 10 лунули на двете ръце;
2. Големина: най-добре е да заемат 1/5 от нокътя;
3. Цвят: най-добре е да са в цвят слонова кост. Колкото е по-бяла, толкова по-добре, това показва, че човек е по-силен;

Анормално

Колко развита ще е лунулата зависи от храната, околната среда, физическите качества. Когато функцията на храносмилателната система е затруднено, лунулата се замъглява, намалява и дори изчезва.

Голяма лунула е индикация за висока циркулация на кръвта, докато малка, показва лошо кръвообращение. Луната изчезва при тежка анемия. Колкото по-малка лунула има човек, толкова по малко е енергията му, по-студено му е, с по-слаб имунитет е и ръцете и краката му са постоянно студени.

Цвета на лунулата

● На слонова кост: нормален цвят, такива хора са енергични, силни и здрави.
● Сив: ниска енергия, това се отразява на работата на далака, стомаха, храносмилането и лесно предизвиква анемия, такива хора се усещат уморени.
● Розов: цвят като цвета на ноктите, показва високо потребление на физическа енергия, лошо снабдяване с кислород от кръвта, виене на свят, главоболие, хипертонизъм и други болести.
● Лилаво: лоша циркулация на кръвта от сърцето към мозъчните съдове, недостатъчно добро оросяване, виене на свят, главоболие, церебрална артериосклероза.
● Черен: показва тежки сърдечни заболявания, рак или натравяне с лекарства, натравяне с тежки метали след продължително лечение

Лунулите на 5те пръста

● Палеца: свързана е с белите дробове и далака. Розовия цвят показва дисфункция на панкреаса, лесно се разболявате често се чувствате уморени или имате диабет.
● Показалеца: свързана е с червата и стомаха. Розовия цвят показва лошо храносмилане, проблеми с дебелото черво и намаляващ апетит.
● Средния пръст: свързана е със съзнанието и перикардията. Розовия цвят показва проблеми с психиката, виене на свят, главоболие, и безсъние
● Безименния пръст: свързан е с вътрешната секреция. Розовия цвят показва, че лесно може да изпитате дисхармония, спад на вътрешната енергия. Жените с подобна лунула имат гинекологични заболявания и нередовна менструация.
● Малкия пръст: свързан е със сърцето и бъбреците. Като цяло лунулата рядко се появява на този пръст и когато се появи обикновено е индикация за повишена температура. Червения цвят показва сериозно заболяване на сърцето.

Вижте и:
Линия на парите – Гледане на ръка
Линия на сърцето (линия на любовта)
Линия на живота – Гледане на ръка

Back to top button