Любовни елексири

Как да засилим сексуалното наслаждение?

За сексуалното наслаждение

Според легендата богинята на любовта Афродита оставила на жените наставление, което е актуално и до днес: “Нека твоят избраник вкусва любовните ястия, защото достойна за богиня е не онази, която може да утоли страстта, а тази, която може да я запали“.

Човечеството от векове е търсило средства, способни да омагьосват, да засилват сексуалното наслаждение. Народната медицина знае хиляди подобни рецепти.

Свързани статии
Любовни елексири
Любовни елексири

Още в прастари времена хората са забелязали, че някои растения действат на човек по определен начин, като предизвикват любов. И нашите прадеди започнали да варят от тях настойки – “любовни елексири“. Нека се опитаме да изясним какво представлява любовният елексир и защо е имал (има и до днес) такъв ефект.

Някои растения повишават тонуса, влияят върху сексуалността. Тези растения, както и ароматите, са афродизиаци, т е повишават сексуалното желание. Смята се, че това са предимно екзотични растения, които е трудно да бъдат намерени. Това съвсем не е така. Много от тях растат и у нас или се продават във вид на подправки, сушени плодове или растителни смеси. Така че съставките не са проблем, главното е да знаем как да ги използваме.

Растенията, както и етеричните масла, се делят на женски и мъжки афродизиаци. Женските се използват за вдъхновяване на дамите, а мъжките – за техните половинки. 

Ядки

Почти всички ядки, без изключение са силни афродизиаци.

Целина

Мадам Помпадур е хранела със супа от целина Луи ХV. И благодарение на това е останала за него най-желаната. Препарати от целина повдигат общия тонус, усилват физическата и умствена работоспособност, стимулират дейностите на бъбреците, подобряват кръвоснабдяването на половите органи.

Елеутерокок

Тонизиращо средство. Подходящо е и за двата пола.

Жен-шен

Един от най-силните афродизиаци.

Морков

По-рано са го използвали за приготвяне на магически елексири и афродизиаци. Джон Джерард нарича моркова “служител на любовните дела“ и препоръчва за тази цел да се използват диви, а не градински сортове.

Ванилия

Тръпчивият ѝ вкус дава подходящото настроение.

Мед

Дарява сила, повишава потенцията. Най-известната рецепта е мед, орехи и сметана. Но за това по-нататък.

Копър

В Средновековието се е смятал за магическо растение, използвал се е в магията, за създаване на омагьосващи еликсири, почитан бил като силен афродизиак.

Лук и чесън

Също влияят възбуждащо, но за сметка на специфичния аромат се използват или от двамата партньори, или се избягват напълно.

Киви

Много полезно за мъжете. Не позволява на организма да се изтощи по време на любовните игри и дарява сила.

Гъби

Смята се, че гъбите разпалват страстта. В Европа на голяма почит са трюфелите, способстващи за “възпламеняване на угасналия огън“. Именно за това те били неизменен компонент от диетата на Казанова и Луи XIV. Но и нашите “домашни“ гъби са напълно конкурентноспособни. Употребявани за храна във всякакъв вид – мариновани, задушени, печени, те активизират и подобряват сексуалните функции на мъжете.

Подправки

Много подправки като чубрица, босилек, майорана, индийско орехче, пипер, карамфил, шафран, джинджифил, розм арин възбуждат желанието.

Същата функция изпълняват банани, фурми, авокадо, шоколад, какао, кафе.

Рецепти

  • 1 щипка розмарин, 2 щипки тамян, 2 ч л черен чай, 1 щипка кориандър, 3 пресни листа мента ( или 1/2 ч л изсушени ), 5 пресни листа от роза ( или 1 ч л изсушени ), 5 пресни лимонови листа ( или 1 ч л суха лимонова кора ) 3 щипки индийско орехче, 3 парченца портокалова кора.

Поставете всички съставки в чайник. Кипнете 3 чаши вода и добавете сместа. Пожелание подсладете с мед. Сервирайте горещо. Вкусът е специфичен , но сместа наистина действа.

  • 1 л бяло вино, 1 ч ч портокалов сок, 2 ч ч лимонов сок, 1 ч л коняк, 1 ч л ликьор, 2 с л мед, 1/4 ч л кардамон , пресни листа от мента на вкус. Прецедете и сервирайте.
  • Смесете сироп от елеутерокок и лимонник, добавете натурална ванилия, мускат и 2 – 3 главички карамфил. Киснете 1 денонощие.
  • 3 ч л канела, 3 ч л джинджифил, 1 клонче ванилия с дължина 2 см, 2 ч червено вино.

Разрежете ванилията по дължина. Добавете всички компоненти в червеното вино и оставете да кисне 3 дни.

Вижте още и ⤵️
Какво засилва желанието за секс при мъжете?
Тайната на идеалния секс
Сексът прави жената да изглежда млада

Back to top button