Какво засилва желанието за секс при мъжете?

Как да засилите желанието за секс при мъжа?

Мъжкото либидо

Желанието за секс при мъжете не зависи само и единствено от патньорката. Съществуват и други предпоставки, които засилват мъжкото либидо.

Учени от Италия са направили проучване и са установили, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете, като повишава нивата на тестостеро.

Това показват резултатите от изследване в гр. Сиена, в което се включили 38 мъже със слабо либидо. Половината от тях били подложени на 30-минутни сеанси с ярка светлина.

Какво засилва желанието за секс при мъжете?
Какво засилва желанието за секс при мъжете?

Останалите били отделени в контролна група, която била третирана с по-слабо осветление.

След две седмици мъжете от първата група отбелязали нива на сексуално удовлетворение от половия си акт от 2 на 6,3 точки по десетобалната система. Нивата им на тестостерон скочили от 2,1 нанограма на милилитър на 3,6 нанограма, докато при участниците в контролната група нямало промяна.

Мъжкото либидо може да се засили и чрез:

– Прием на определени храни: плодове – смокини, банани, авокадо; шоколад, мед, целина и др.

Грижа за тялото и за външния вид

Ниското самочувствие на мъжете и това, че не одобряват начина, по който изглеждат, може да бъде причина за намаляване желанието им за секс. Спортът, здравословното хранене и други неща, които допринасят за добрата форма, повдигат самочувствието им и ги стимулират.

Чаша вино

Прекаляването с алкохола може да развали секса при мъжете. Малко количество обаче, като чаша вино, отпуска сетивата и засилва желанието им.

Дрямка

Точно така, мъжкото либидо може да се засили, ако господата са достатъчно отпочинали. Когато грижите и задълженията са в повече, желанието и времето за секс намаляват. Решение на този проблем е по-честата почивка и намирането на час-два за следобедна дрямка.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Сексът и сънят
Сънища със сексуална насоченост
Половият акт подобрява качеството на съня

Back to top button