Зимен десерт с червено вино

ИНФОРМАЦИЯ

Зимен десерт с червено вино

Добавайки червено вино в горещ шоколад, ще получите идеалния празничен десерт. Тази неустоима напитка ще ви хареса толкова много, че ще отново и отново ще се връщате към нея в зимните месеци.

   
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    5 м
  • Готово след

    15 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Продукти за две порции

За украса

Зимен десерт с червено вино
Зимен десерт с червено вино

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

В купа затоплете млякото, но температурата да достигне точката на кипене. След това добавете шоколада да се стопи, като бъркате през цялото време.

СТЪПКА 2

Когато млякото и шоколадът станат на хомогенна смес, поставете ги в големи стъклени прозрачни чаши.

СТЪПКА 3

Добавете по малко вино.

СТЪПКА 4

Задължително украсете с разбита сметана, а по желание може да добавите и някои други декорации или подправки.

Хранителни Факти
Зимен десерт с червено вино
Количество за порция
Калории 596 Калории от мазнини 261
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 29g 45%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 0.03g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 7mg 2%
Натрий 110mg 5%
Калий 184mg 5%
Общо въглехидрати 58g 19%
Фибри 9g 36%
Захари 36g
Протеин 6g 12%
Витамин A 0.3%
Витамин C 2%
Калции 7%
Желязо 23%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button