ИНФОРМАЦИЯ
Зимен десерт с червено вино
Добавайки червено вино в горещ шоколад, ще получите идеалния празничен десерт. Тази неустоима напитка ще ви хареса толкова много, че ще отново и отново ще се връщате към нея в зимните месеци.
-
Подготовка
10 м -
Готвене
5 м -
Готово след
15 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
Продукти за две порции
- 2 чаши пълномаслено мляко
- 8 с.л. черен шоколад настърган
- 1 чаша червено вино
За украса
- Бита сметана на вкус
- шоколад настърган
- 1 бр канела пръчица за аромат
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В купа затоплете млякото, но температурата да достигне точката на кипене. След това добавете шоколада да се стопи, като бъркате през цялото време.
СТЪПКА 2
Когато млякото и шоколадът станат на хомогенна смес, поставете ги в големи стъклени прозрачни чаши.
СТЪПКА 3
Добавете по малко вино.
СТЪПКА 4
Задължително украсете с разбита сметана, а по желание може да добавите и някои други декорации или подправки.
Хранителни Факти
Зимен десерт с червено вино
Количество за порция
Калории 596
Калории от мазнини 261
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 29g
45%
Наситени мазнини 13g
65%
Полинаситени мазнини 0.03g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 7mg
2%
Натрий 110mg
5%
Калий 184mg
5%
Общо въглехидрати 58g
19%
Фибри 9g
36%
Захари 36g
Протеин 6g
12%
Витамин A
0.3%
Витамин C
2%
Калции
7%
Желязо
23%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.