Картофена мусака с кисело зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Картофена мусака с кисело зеле

Изнендавайте вашите близки с вкусно приготвена мусака за вечеря. Опитайте тази различна мусака с кисело зеле сега!
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    45 м
  • Готово след

    75 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Картофена мусака с кисело зеле
Картофена мусака с кисело зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете на ситно 1 глава лук. Сгорещете в тиган малко олио и запържете лука за 2 мин, добавете 100 гр ситно нарязан бекон, запържете и него.

СТЪПКА 2

Отцедете 300 гр кисело зеле от сока, изстискайте го добре, нарежете го на ситно и го добавете към лука. Запържете и него за около 2 мин.

СТЪПКА 3

Сипете 1/2 чаша бяло вино, лъжичка захар и похлупете съда за 20 мин, намалете огъня. През това време сварете 3 - 4 картофа , изчакайте да се охладят и ги настържете на едро ренде при зелето. Включете фурната на 180 градуса.

СТЪПКА 4

Изсипете сместа в подмазана огнеупорна тавичка и я заравнете. Разбийте чаша заквасена сметана с 2 яйца, 50 гр настърган кашкавал, сол и черен пипер на вкус, щипка настъргано индийско орехче.

СТЪПКА 5

Излейте я върху зелето с картофите и печете мусака за около 35 мин.

Хранителни Факти
Картофена мусака с кисело зеле
Количество за порция
Калории 476 Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g 48%
Наситени мазнини 15g 75%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 157mg 52%
Натрий 965mg 40%
Калий 749mg 21%
Общо въглехидрати 26g 9%
Фибри 3g 12%
Захари 7g
Протеин 19g 38%
Витамин A 16%
Витамин C 52%
Калции 22%
Желязо 9%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button