Люти чушки по мераклийски

ИНФОРМАЦИЯ

Люти чушки по мераклийски

За тези които обичат лютите чушки, тази рецепта е перфектна за вас. Страшно вкусни стават тези чушлета.  
  • Подготовка

    35 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Чушки

Дресинг

Люти чушки по мераклийски
Люти чушки по мераклийски

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Измийте чушлетата и отрежете дръжките им почти до шапчицата. Подсушете ги и ги изпечете на два пъти. Най-бързо стават в нормална тенджера с дебело дъно - тръскайте ги периодично, за да „изпукат" от всички страни. Готовите задушете в съд под капак до пълното им изс­тиване.

СТЪПКА 2

На дъното на подходяща стъклена, метална или порцеланова купа с похлу­пак сипете захарта, солта, чесъна и оцета с водата. Бъркайте до разт­варянето на подправките.

СТЪПКА 3

Омесете добре с чушлетата, наръсете с копър или магданоз и залейте с олиото. Дръжте в хладилника.

Хранителни Факти
Люти чушки по мераклийски
Количество за порция
Калории 239 Калории от мазнини 180
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 20g 31%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 13g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 392mg 16%
Калий 371mg 11%
Общо въглехидрати 14g 5%
Фибри 2g 8%
Захари 8g
Протеин 2g 4%
Витамин A 27%
Витамин C 409%
Калции 3%
Желязо 8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button