Пияни гъби

ИНФОРМАЦИЯ

Пияни гъби

Ценните хранителни качества на гъбата са безспорни. Те съдържат много протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерални соли. Затова спокойно можем да заместим месото именно с тях. В гъбите има ензими и витамин С, както и соли на калий, магнезий, желязо, фосфор. Интересен факт още е, че по съдържанието си на фосфор гъбите се нареждат редом до рибните продукти.
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пияни гъби
Пияни гъби

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете гъбите и лука на филийки, морковите – на кръгчета, целината – на кубчета. Намажете с олио дълбока тавичка и ги наредете на пластове, като започнете с лука. На места слагайте от счукания чесън, черния пипер и магданоза.

СТЪПКА 2

Залейте с виното, като добавите малко топла вода и 2-3 капки олио. Задушете под капак или фолио на умерена фурна в продължение на 10 минути.

СТЪПКА 3

Сипете разбитото в малко вода брашно и допечете още 5-10 минути.

Хранителни Факти
Пияни гъби
Количество за порция
Калории 329 Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g 3%
Наситени мазнини 0.3g 2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 0.04g
Натрий 54mg 2%
Калий 2090mg 60%
Общо въглехидрати 47g 16%
Фибри 8g 32%
Захари 16g
Протеин 19g 38%
Витамин A 84%
Витамин C 46%
Калции 8%
Желязо 24%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button