Супа с кисело зеле и гъби

ИНФОРМАЦИЯ

Супа с кисело зеле и гъби

Ако сте любители на кисело зеле и гъби, тази супа е идеална за вас. Ето как да приготивте топло и апетитно ястие за вашата трапеза.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Супа с кисело зеле и гъби
Супа с кисело зеле и гъби

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Загрейте в тиган 4 - 5 с л олио и запържете в него ситно нарязан лук до златисто. Добавете 500 гр добре отцедено от сока кисело зеле, ситно нарязано. Разбъркайте и запържете 2 - 3 мин.

СТЪПКА 2

Прибавете 1 шепа нарязани на филийки гъби, малко сол и черен пипер, 1 скилидка настърган чесън. Покрийте съда, намалете котлона и задушавйте на тих огън, като добавяте по-малко от изцедения зелев сок (около 1 чаша), до омекване на зелето.

СТЪПКА 3

Кипнете в тенджера 1, 2 л вода. Пуснете 2 картофа нарязани на кубчета. Когато картофите се сварят, половината от тях намачкайте. Изсипете сместа със зелето и гъбите във водата с картофите, добавете 1 - 2 дафинови листа, сол и черен пипер на вкус.

СТЪПКА 4

Похлупете и варете супата още 10 - 15 мин. Сервирайте я с нарязан магданоз.

Хранителни Факти
Супа с кисело зеле и гъби
Количество за порция
Калории 208 Калории от мазнини 144
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 16g 25%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 5g
Натрий 119mg 5%
Калий 477mg 14%
Общо въглехидрати 16g 5%
Фибри 4g 16%
Захари 5g
Протеин 3g 6%
Витамин A 5%
Витамин C 74%
Калции 7%
Желязо 6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button