Тиганици

ИНФОРМАЦИЯ

Тиганици

Тиганиците са част от класическите български закуски, които всички много харесват. Те се приготвят изключително бързо и лесно. Трябва само да отделите 20 минути сутринта, за да приготвите тези вкусни тиганици и да зарадвате всички вкъщи!

   
  • Подготовка

    5 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Тиганици
Тиганици

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят последователно настърганото сирене и брашното, така че да се получи каша.

СТЪПКА 2

Мазнината се затопля и в нея с лъжица се пуска от кашата, като получените Tиганици се пържат до златисто от двете страни.

СТЪПКА 3

Изваждат се с надупчена лъжица и топли се поръсват със захар или поливат с мед.

Хранителни Факти
Тиганици
Количество за порция
Калории 708 Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g 66%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 14g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 324mg 108%
Натрий 653mg 27%
Калий 186mg 5%
Общо въглехидрати 61g 20%
Фибри 1g 4%
Захари 23g
Протеин 21g 42%
Витамин A 10%
Витамин C 0.3%
Калции 29%
Желязо 22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button