ИНФОРМАЦИЯ
Тиганици
Тиганиците са част от класическите български закуски, които всички много харесват. Те се приготвят изключително бързо и лесно. Трябва само да отделите 20 минути сутринта, за да приготвите тези вкусни тиганици и да зарадвате всички вкъщи!
-
Подготовка
5 м -
Готвене
15 м -
Готово след
20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят последователно настърганото сирене и брашното, така че да се получи каша.
СТЪПКА 2
Мазнината се затопля и в нея с лъжица се пуска от кашата, като получените Tиганици се пържат до златисто от двете страни.
СТЪПКА 3
Изваждат се с надупчена лъжица и топли се поръсват със захар или поливат с мед.
Хранителни Факти
Тиганици
Количество за порция
Калории 708
Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g
66%
Наситени мазнини 13g
65%
Полинаситени мазнини 14g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 324mg
108%
Натрий 653mg
27%
Калий 186mg
5%
Общо въглехидрати 61g
20%
Фибри 1g
4%
Захари 23g
Протеин 21g
42%
Витамин A
10%
Витамин C
0.3%
Калции
29%
Желязо
22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.