Яхния от овнешко месо

ИНФОРМАЦИЯ

Страхотно вкусна яхния от овнешко месо за Архангеловден
  • Подготовка

    40 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Яхния от овнешко месо
Яхния от овнешко месо

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месо от бутчето се нарязва на порции. Слага се в тенджера и се залива с гореща вода, колкото да го облее. Посолява се, щом заври.

СТЪПКА 2

Прибавят се кромидът, нарязан на филийки, морковите и целината, нарязани на кубчета, и зелката - на ивици. Като поомекне зеленчукът, се прибавят картофите, нарязани на филийки, а след около 10-15 минути - и червеният пипер, олиото и доматите, обелени и нарязани на ситно.

СТЪПКА 3

Ястието се доварява на умерен огън. Кашкавалът се настъргва и се разбърква със ситно нарязания магданоз и черния пипер, със сместа се поръсва обилно яхнията, след което се насипва в чинии.

Хранителни Факти
Яхния от овнешко месо
Количество за порция
Калории 445 Калории от мазнини 180
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 20g 31%
Наситени мазнини 8g 40%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 7g
Холестерол 118mg 39%
Натрий 940mg 39%
Калий 1110mg 32%
Общо въглехидрати 26g 9%
Фибри 5g 20%
Захари 7g
Протеин 42g 84%
Витамин A 95%
Витамин C 74%
Калции 25%
Желязо 24%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button