Яхния от петел

ИНФОРМАЦИЯ

Яхния от петел

Тази рецепта е подходяща за любители на месо от петел, както и за празника Димитровден. Опитайте я сега!
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Яхния от петел
Яхния от петел

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Почистеният и измит петел (по стара традиция на Димитровден българите колели стария петел) се нарязва на парчета, които посолени се запържват в масло, долива се вода и се задушават леко.

СТЪПКА 2

Прибавя се доматеното пюре и нариазаният на ситно лук.

СТЪПКА 3

Яхнията ври до увиране на месото, като се долива по малко топла вода.

СТЪПКА 4

Преди сваляне от огъня в яденето се слага препечено брашно, размито в хладка вода, което ври няколко минути.

СТЪПКА 5

Яде се топла, поръсена с червен и черен пипер.

Хранителни Факти
Яхния от петел
Количество за порция
Калории 1348 Калории от мазнини 963
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 107g 165%
Наситени мазнини 54g 270%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 37g
Холестерол 390mg 130%
Натрий 2327mg 97%
Калий 1186mg 34%
Общо въглехидрати 14g 5%
Фибри 2g 8%
Захари 5g
Протеин 81g 162%
Витамин A 41%
Витамин C 15%
Калции 7%
Желязо 50%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button