ИНФОРМАЦИЯ
Баница с ябълки
Какво да хапванете за закуска? Ние ви предлагаме една превъзходна рецепта за баница с ябълки. Невероятно вкусна и сладка баничка за старт на вашия ден! Ето и как да си я приготвите:
-
Подготовка
20 м -
Готвене
50 м -
Готово след
70 м
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде. Изсипете настърганите ябълки в купа и добавете всички останали съставки и разбъркайте добре.
СТЪПКА 2
Намажете тавата в която ще печете щрудела. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, намазвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 1-2 с.л. от сместа, което поставяте внимателно в тавата. Ако правите руло не с две кори, а с една, има по-голяма вероятност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, за това за по-голяма сигурност навивайте рулата с 2 кори. Повтаряйте процедурата, докати корите и плънката свършат.
СТЪПКА 3
Нарежете внимателно баницата с остър нож, преди да я сложите да се пече.
СТЪПКА 4
Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 мин. След като порозовее, щруделът е готов.
СТЪПКА 5
Преди сервиране го поръсете с пудра захар.