-
Подготовка
60 м -
Готвене
30 м -
Готово след
90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
В хладка вода се разтваря маята. Брашното се пресява и към него се слагат содата, захарта и солта. Прави се кладенче и в него се изливат водата с мая и олиото.
СТЪПКА 2
Замесва се до меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло. Примесва се отново и пак се оставя да втасва. Тавата за печене се намазва с олио.
СТЪПКА 3
Тестото се примесва отново и от него се отделя малко за направата на украса. Другото тесто се разстила в тавата,. Прави се украса и се покрива отново с кърпа да втаса.
СТЪПКА 4
Пече се на 220 градуса за около 30минути в предварително загрята фурна. Когато Боговицата е готова се намазва със смес от олио с малко хладка вода и се покрива за да омекне.
Хранителни Факти
Боговица
Количество за порция
Калории 501
Калории от мазнини 45
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 5g
8%
Наситени мазнини 1g
5%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 1g
Натрий 416mg
17%
Калий 209mg
6%
Общо въглехидрати 97g
32%
Фибри 4g
16%
Захари 1g
Протеин 14g
28%
Калции
3%
Желязо
36%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.