ИНФОРМАЦИЯ
Грузинска картофена салата
Тази салата е невероятно апетитна. Тя е различна, но си заслужава да я опитате. Ето и как да я приготвите:-
Подготовка
20 м -
Готвене
20 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
За салатата
- 400 гр картофи
За дресинга
- 1 бр лук глава
- 5 бр зелен лук стръка
- 10 бр кориандър стръка пресен
- 8 бр сини сливи сушени
- 1 бр чесън скилидка
- 1/4 ч.л. подправкова смес (кориандър, копър, босилек, дафинов лист, майорана, сминдух, магданоз, шафран, черен пипер, целина, мащерка, мента, лют черен пипер)
- 4 бр босилек листенца
- 3 с.л. оцет
- 3 с.л. олио
- 3 с.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1/2 бр червена люта чушка
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Обелените цели картофи сварете в подсолена вода до готовност. Всеки картоф разрежете на 8 части.
СТЪПКА 2
Лука и сините сливи нарежете на слама, накълцайте зеления лук и кориандъра.
СТЪПКА 3
Смесете нарязания чесън с останалите продукти за дресинга и ги смелетъе в блендера.
СТЪПКА 4
Залейте картофите с дресинга.
Хранителни Факти
Грузинска картофена салата
Количество за порция
Калории 220
Калории от мазнини 126
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 14g
22%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 5g
Натрий 4557mg
190%
Калий 357mg
10%
Общо въглехидрати 23g
8%
Фибри 2g
8%
Захари 3g
Протеин 2g
4%
Витамин A
5%
Витамин C
16%
Калции
2%
Желязо
3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.